Over mij

Drs. Sonja G. J. Mars

Lid van de VMBN als categorie 1 trainer registratienummer 20191357

 

Als HR professional in het bedrijfsleven en overheid en later als zelfstandig coach en trainer ben ik altijd geïnteresseerd geweest in wat geeft mensen energie en hoe kunnen we zelf de regie nemen voor ons leven en op het werk. In mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heb ik gemerkt dat een puur cognitieve benadering, met alleen het hoofd, niet werkt. Om beter te voelen wat er is en te voelen wat ik nodig heb, heb ik veel gehad aan mindfulness en beweging (o.a. pilates). Mindfulness helpt mij om meer in het moment te zijn en te genieten van het leven zoals het is. In het dagelijks leven worden we zo overspoeld door externe prikkels dat je het contact met jezelf makkelijk kunt kwijt raken. Uiteindelijk raak je daardoor uitgeput, overspannen en burn-out. Ik merk zelf dat naast het beoefenen van mindfulness en pilates,  wandelen in het bos voor mij helend werkt. De natuur is er altijd en leert je weer contact krijgen met het moment én de pracht en kracht van de natuur. Naast mijn werk ben ik graag actief met mijn gezin met 2 zoons van 11 en 13 jaar en een hond. Verder houd ik van hardlopen, pilates, lezen en gezond en lekker koken/eten.

In Amsterdam heb ik met veel plezier de universitaire studie Europese studies afgerond en (gedeeltelijk) psychologie. Na mijn studie ben ik eerst werkzaam geweest bij verschillende internationale organisaties o.a. in de luchtvaart en daarna in diverse Human Resource functies. Tijdens mijn werk bij de overheid (de belastingdienst) heb ik diverse persoonlijk ontwikkelings trainingen gevolgd zoals een 2,5 jaar durende coach opleiding (gecertificeerd Master Coach opleiding aan het Europees Instituut) en ben ik gecertificeerd eCoach (online coaching via mail).

Bij SeeTrue heb ik de mindfulness (MBSR/MBCT) trainer opleiding gedaan, waaronder de workplace mindfulness van Marina Grazier en Juliet Adams. In 2019 heb ik tevens de mindfulness based compassionate living training (MBCL) teacher training gevolgd bij van Frits Koster en Erik van den Brink en ben daardoor ook gecertificeerd MBCL trainer. Ik ben aangesloten bij de VMBN als categorie 1 trainer (zorgverzekeraars vergoeden trainingen uitsluitend als zij gegeven worden door cat. 1 trainers).

Naast de reguliere mindfulness training van 8 weken (gebaseerd op de MBSR/MBCT) voor volwassenen geef ik ook werkplek mindfulness training binnen organisaties. Op het werk heeft mindfulness een positief effect op het verlagen van het ziekteverzuim en stress en tegelijkertijd vergroot het de productiviteit en creativiteit. Naast de volledig live mindfulness training is het mogelijk om een blended traject te volgen waarbij live groepssessies worden afgewisseld met online coaching (via mail).

Naast Mindfulness trainer/coach ben ik ook werkzaam als (loopbaan) coach. Ik ben gecertificeerd online (mail) coach en Master coach.

Voor meer informatie over online- en loopbaancoaching, ga naar: www.ecoach4u.nl

I enjoy explaining the mysteries of the human condition in simple words. I like to help people all over the world feel understood, confront their joys and pains, and be motivated to change. All this gives me energy when I wake up in the morning“. – Esther Perel

Voor meer informatie over mijn professionele achtergrond ga naar Linkedin:

https://www.linkedin.com/in/sonja-mars-50686a8/