In Mei starten met een Mindfulness of Compassie training

Juist nu de wereld op zijn kop staat en er veel gevraagd wordt van ons, is het moment om te starten met een Mindfulness of Compassie training. Alle trainingen worden online gegeven via Zoom.

Waarom juist nu een Mindfulness of Compassie training volgen?

De wereld is in een paar weken tijd ingrijpend veranderd. Dingen die voorheen vanzelfsprekend waren zijn dat opeens niet meer. Even op bezoek bij iemand gaan, uit eten gaan, op vakantie gaan, dat kan nu allemaal niet. We worden opeens heel erg met onszelf geconfronteerd en ons leven. Mindfulness leert je hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Niet alleen wordt je met jezelf geconfronteerd maar ook met je huisgenoten. Samen thuis werken en misschien ook nog met de hele tijd kinderen om je heen. Als je geen huisgenoten hebt, kan dat juist weer confronterend zijn en kun je je mogelijk eenzaam voelen. Allerlei spanningen en emoties die opkomen en waar je niet mee om weet te gaan. Mindfulness training kan je leren om met deze spanningen en gevoelens op een wijze manier om te gaan.

Zodra je de televisie of radio aanzet is er nieuws over het corona virus. Elke dag zijn er getallen van nieuwe doden, opnames in het ziekenhuis en de IC. Als je de hele tijd deze berichten hoort lijkt kan je worden overweldigd door angst of door kan je gaan denken dat ook jij ziek bent. Dat er angst is, is normaal. Angst is een waarschuwingssignaal dat je alert moet zijn. Het is belangrijk dat je afstand houdt en de andere maatregelen volgt. Als de angst je echter overweldigt dan gaat het tegen je werken. Mindfulness leert je omgaan met heftige emoties en gevoelens die je verkrampen. Je leert weer ontspannen en je blik te verruimen. Je kunt weer goed functioneren.

Praktische zaken

De trainingen worden online gegeven, via Zoom. Het is anders dan live maar het werkt prima. Inmiddels hebben al meerdere mensen, naar tevredenheid op die manier meegedaan. De trainingen zijn in kleine groepen van 4 tot 12 deelnemers. Elke sessie behandelen we een thema (de thema’s staan hieronder en op de site). Als er behoefte is aan individuele begeleiding is dat uiteraard mogelijk. Dit kan via Zoom of via de Coachroom (online mail coaching). Meer informatie over mail coaching vind je op www.eCoach4u.nl

Eerstvolgende trainings data:

Op maandagavond 11 mei start een Mindfulness training

Tijd: van 19:30 tot 21:30 uur

Zie de data en thema’s: https://www.mindful4u.nl/8-weekse-training-voor-volwassenen/

Op bovenstaande pagina kun je je opgeven. Of mail naar: sonja@mindful4u.nl

Op woensdag ochtend 6 mei start een Compassie training (de MBCL, een vervolg en verdieping van de mindfulness)

Tijd: van 9:30 tot 11:30 uur

Zie data en thema’s: https://www.mindful4u.nl/nieuws-compassie-training-start-28-februari-2020/

Geef je op bovenstaande pagina op of mail naar: sonja@mindful4u.nl

Op vrijdagochtend 8 mei start er een geheel nieuwe Compassie Plus Training (een vervolg en uitbreiding van de reguliere MBCL) training

Van 9:30 tot 11:30 uur

Zie data en thema’s: https://www.mindful4u.nl/compassie-plus-training/