Over mij

Drs. Sonja G. J. Mars

Lid van de VMBN als categorie 1 trainer registratienummer 20191357

Als HR professional in het bedrijfsleven en overheid en later als zelfstandig coach en trainer ben ik altijd geïnteresseerd geweest in wat geeft mensen energie en hoe kunnen we zelf de regie nemen voor ons leven en op het werk. In mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heb ik gemerkt dat een puur cognitieve benadering, met alleen het hoofd, niet werkt. Om beter te voelen wat er is en te voelen wat ik nodig heb, heb ik veel gehad aan mindfulness en beweging (o.a. yoga en pilates). Mindfulness helpt mij om meer in het moment te zijn en te genieten van het leven zoals het is. In het dagelijks leven worden we zo overspoeld door externe prikkels dat je het contact met jezelf makkelijk kunt kwijt raken. Uiteindelijk raak je daardoor uitgeput, overspannen en burn-out. Ik merk zelf dat naast het beoefenen van mindfulness en pilates,  wandelen in het bos voor mij helend werkt. De natuur is er altijd en leert je weer contact krijgen met het moment én de pracht en kracht van de natuur. Naast mijn werk ben ik graag actief met mijn gezin met man, 2 zoons van 12 en 14 jaar en een hond. Verder houd ik van  pilates, lezen en gezond en lekker koken/eten.

In Amsterdam heb ik met veel plezier de universitaire studie Europese studies afgerond en (gedeeltelijk) psychologie. Na mijn studie ben ik eerst werkzaam geweest bij verschillende internationale organisaties o.a. in de luchtvaart en daarna in Human Resource functies. Tijdens mijn werk bij de overheid (de belastingdienst) heb ik diverse persoonlijke ontwikkeling trainingen gevolgd zoals een 2,5 jaar durende coach opleiding (gecertificeerd Master Coach opleiding aan het Europees Instituut, de Baak) en ben ik gecertificeerd eCoach (online coaching via mail).

Bij SeeTrue heb ik de gehele mindfulness (MBSR/MBCT) trainer opleiding gedaan, waaronder de workplace mindfulness. In 2019 heb ik de mindfulness based compassionate living training (MBCL) teacher training gevolgd bij van Frits Koster en Erik van den Brink en ben ik gecertificeerd MBCL trainer. De compassie training is een vervolg en verdieping van de Mindfulness. Voor meer informatie over de compassie kijk ook op: www.compassietraining.nl (website Frits Koster) of www.mbcl.nl (site van Erik van den Brink).

Ik ben aangesloten bij de VMBN als categorie 1 trainer (zorgverzekeraars vergoeden trainingen uitsluitend als zij gegeven worden door categorie 1 trainers).

Naast de reguliere mindfulness training van 8 weken (gebaseerd op de MBSR/MBCT) voor volwassenen geef ik ook mindfulness training binnen organisaties. Op het werk heeft mindfulness een positief effect op het verlagen van het ziekteverzuim en stress en tegelijkertijd vergroot het de productiviteit en creativiteit.

Naast Mindfulness trainer/coach ben ik ook werkzaam als freelance (loopbaan) coach.

Voor meer informatie over online coaching, ga naar: www.ecoach4u.nl

 

Moge ik leven zoals een rivier stroomt, gedragen door de verwondering over de loop van haar eigen bedding“. – John O’Donohue

 

Voor meer informatie over mijn professionele achtergrond ga naar Linkedin:

https://www.linkedin.com/in/sonja-mars-50686a8/