Home

And when your body has become still,
reach out with your heart.
Know that we are connected
in ways that are terrifying and beautiful.
(You could hardly deny it now.)
Know that our lives
are in one another’s hands.
(Surely, that has come clear.)
Do not reach out your hands.
Reach out your heart.
Reach out your words.
Reach out all the tendrils
of compassion that move, invisibly,
where we cannot touch.

Lynn Ungar 3/11/20, Pandemic

Mindfulness leert je met behulp van praktische oefeningen los te laten wat je in de weg zit of energie kost. Jij neemt weer de regie van je eigen leven over in plaats van geleefd te worden door omstandigheden. Jouw leven is immers te waardevol om niet volledig geleefd te worden. Door het beoefenen van Mindfulness (en compassie) ga je zien wat jij altijd deed maar niet meer werkte en kun je andere keuzes gaan maken, keuzes die je meer rust en energie geven.

Mindful4u, Sonja Mars, geeft naast de reguliere 8 weekse Mindfulness (MBSR/MBCT) training, ook Compassie training, de MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living) training, zoals ontwikkeld door Erik van den Brink en Frits Koster. De MBCL is een vervolg en verdieping op de Mindfulness training. Beide trainingen kun je volgen in een groep of individueel (zowel live als online). In coaching trajecten maakt zij veelvuldig gebruik van ACT (acceptance commitment therapie) oefeningen waarbij overtuigingen en gedachten worden uitgedaagd en waarden, die voor de coachee belangrijk zijn in kaart gebracht. De waarden vormen de basis voor de toegewijde actie die de coachee begeleiden naar een waardevol leven.

Naast mindfulness trainer/coach is Sonja gecertificeerd online coach (via mail). Afhankelijk van jouw voorkeur zijn er diverse  mogelijkheden voor coaching. De live gesprekken kunnen plaats vinden in de praktijkruimte van Mindful4u of wandelend in het bos (Omgeving Maartensdijk/Lage Vuursche). Je kunt ook kiezen voor een volledig (of gedeeltelijk) online traject. Je wordt dan via mail begeleidt in een speciale online coaching omgeving. Voor meer informatie over e-coaching, ga naar www.ecoach4u.nl

Naast training en coaching aan particulieren geeft Sonja ook training binnen organisaties, bijvoorbeeld de “mindfulness op de werkplek” training of “succesvol e-coachen binnen organisaties”.