Compassie Plus Training

Na afronding van de reguliere MBCL training is er nu de mogelijkheid om je op te geven voor de Compassie Plus Training. Deze training bestaat uit 4 extra (online zoom) sessies waarbij we aandacht besteden aan onderdelen van compassie die vooral in de huidige tijd van crisis ons goed kunnen doen en ons helpen wijs en compassievol te blijven. Oefeningen die reeds aan bod zijn gekomen in de MBCL zullen verder worden uitgediept.

Meer informatie over de MBCL en gebruikte literatuur vind je op: https://www.MBCL.nl of www.compassietraining.nl 

Sonja is gecertificieerd MBCL trainer A en is te vinden op de site van Frits Koster: www.compassietraining.nl 

Hoe is de training opgebouwd?

De Compassie Plus Training bestaat uit 4 online bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur in Zoom. Elke week staat er een thema centraal waarmee je direct na de training gaat oefenen. De sessies vinden in een kleine groep plaats (minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers). Net als bij de MBCL training wordt er in deze training gebruik gemaakt van:

  • (geleide) meditaties en visualisaties
  • informele beoefening (toegepaste oefeningen)
  • contemplaties en groepsdiscussie
  • huiswerk opdrachten

Net als mindfulness is compassietraining op weg een evidence based benadering te worden. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar compassie en ook dankbaarheid. Meer compassie leidt tot minder negatieve gedachten, gepieker, stress en allerlei automatische reactiepatronen.

Deelname criteria

Voorwaarde voor deelname aan de Compassie Plus Training is een afgeronde MBCL training (dit kan ook ergens anders zijn dan bij Mindful4u) of minimaal een jaar vertrouwd zijn met de beoefening van Mindfulness en Compassie via een meditatieve traditie.

Kosten

Let op: Het tarief voor de Compassie Plus training is de helft van de MBCL training (4 in plaats van 8 sessies) namelijk € 172,50 inclusief BTW. Ben jij ZZP-er dan is dit bedrag exclusief BTW. Wil jij de training laten vergoeden door jouw werkgever, dan geldt een ander tarief.

Literatuur: tijdens de training maken we gebruik van het werkboek: “Compassie in je leven”van Frits Koster & Erik van den Brink. Dit boek gebruiken we tijdens de training en is te bestellen bij o.a. bol.com

Daarnaast maken we gebruik van meditaties van onder andere: Tara Brach, Rick Hanson, Chris Germer en Kristin Neff etc.

Eerstvolgende Compassie Plus Training:

De eerstvolgende Compassie Plus Training start al op vrijdagochtend 8 mei!

Tijdstip: 09:30 uur tot 11:30 uur

De training vindt plaats via Zoom. Je hoeft niet lid te zijn van Zoom. Je kunt inloggen met de link die je krijgt toegestuurd.

De (voorlopige) thema’s en data zijn:

WeekOnderwerpVrijdagochtend
Week 1Omgaan met heftige emoties en anderen8 mei
Week 2Het goede tot ons nemen (“taking in the good”)15 mei
Week 3Leven op basis van waarden22 mei
Week 4Afronding 29 mei

Ja! Ik geef mij op voor de Compassie Plus Training